5. Sınıf Bursluluk Sınavına Nasıl Çalışılır?

Meb bursluluk sınavı olan 2023 İOKBS’ye hazırlanan 5. sınıf öğrencileri “5. Sınıf Bursluluk Sınavına Nasıl Çalışılır?”, “Bursluluk sınavında ne gibi sorular çıkar?”, “Bursluluk sınavı kaç yanlışla kazanılır ?” sorularını soruyor. Biz de sınava hazırlanan öğrencileri için bursluluk sınavına nasıl çalışılır hakkında detaylı bilgili bu sayfada topladık… İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevapları…

Bildiğiniz gibi 2023 İOKBS 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00 da yapılacak. Bu sene ilk kez bursluluk sınavına girecek olan 5. sınıf öğrencileri İOKBS hakkında fazla bilgiye sahip değil. Sınava nasıl hazırlanır? Hangi sorular çözülmeli? Kaç soru çıkacak? Bu konularda çok soru geliyor. İşte adım adım 2023 Bursluluk Sınavına Hazırlık Programı…

2023 Bursluluk Sınavına Nasıl Çalışılır 5. Sınıf

BURSLULUK SINAVINA NASIL HAZIRLANMALIYIM?

1- BURSLULUK SINAVI KONULARI

Bursluluk sınavına hazırlanan 5. sınıf öğrencileri öncelikle İOKBS’de hangi konulardan kaç soru çıktığını incelemeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi ttkb.meb.gov.tr de bu sene yapılacak olan İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı) konuları yayımlandı. Ders ders bursluluk sınavı konularını hazırladık. Aşağıdaki linkten 2023 Bursluluk Sınavında hangi konulardan soru çıkacağını inceleyebilirsiniz.

2- BURSLULUK SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR

Bursluluk sınavına girecek olan 5. sınıf öğrencileri ilk kez sınava girecekleri için sınavda nasıl soru çıktığını bilmiyor. Bursluluk sınavında ne gibi sorular çıkar? merak ediyorsanız İOKBS soru ve cevaplarını indirip çözmelisiniz. Yani 2023 bursluluk sınavına girmeden önce çıkmış bursluluk sınavı sorularını indirin ve çözün. Çıkmış iokbs sorularını çözmek size 2023 bursluluk sınavında nasıl soru çıkacağına da yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki linkten geçen yıl ve önceki yıllarda yapılmış İOKBS soru ve cevaplarını PDF olarak indirebilir ve çözebilirsiniz. İsterseniz sayfa içerisinde yer alan linklere tıklayarak online olarak da çözebilirsiniz.

Online TEST ÇÖZ >

3- SINAVI KAZANMAK İÇİN KAÇ NET YAPMANIZ GEREKİYOR?

Bursluluk sınavına hazırlanırken sınavı kazanmak için kaç puan almanız gerektiğini, kaç net yapmanız gerektiğini de bilin. Önceki yıllarda yapılmış İOKBS’ye göre taban puanları belli oldu. Sınava gireceğiniz kontenjan türüne göre kaç net yapmanız gerektiğini aşağıdaki linkten kolayca öğrenebilirsiniz. Kaç net yapmanız gerektiğini öğrendiğinizde sınava daha ciddi hazırlanmanız gerektiğini göreceksiniz.

4- BURSLULUK SINAVI ÇALIŞMA PROGRAMI

2023 İOKBS Bursluluk Sınavı ile ilgili detaylı bilgiye ulaştıktan sonra kendinize özel bir çalışma programı hazırlayın. Sizin için örnek olması için 2023 bursluluk sınavı hazırlık çalışma programı hazırladık. Bu örneği göre kendinize göre güncelleyin.

bursluluk sınavına hazırlık 5. sınıf, çalışma programı

3 Eylül 2023 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) hakkında merak ettiğiniz tüm soruları YORUM bölümünden yazabilirsiniz.

5. Sınıf Bursluluk Sınavı tüm bilgilerine 5. SINIF BURSLULUK SINAVI kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerik5. Sınıf Bursluluk Sınavı Soruları Çöz 2019
Sonraki İçerik5. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanı 2023

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz